DIFFERENCIA

(experimentální meziprostor/malba/performance/instalace/eat-art)

Differencia vás pozve k uměleckému a smyslovému objevování odlišnosti. Pozve vás k dialogu, kreativitě a vnímání toho, co je zjevné, i toho, co je skryté pod povrchem.

Čeká vás otevřený experimentální meziprostor pro happeningy a další interaktivní příležitosti k objevování odlišnosti v sobě i v druhých.

  • „V odlišnosti je krása.“ – kreativní odpolední workshop o objevování odlišnosti skrze malbu, kresbu a psaní. (Sobota odpoledne)
  • „Jednota se naplňuje v odlišnosti.“ – interaktivní instalace na téma odlišnosti a hledání jednoty. Všichni jsou zváni, aby se zapojili. Přineste dva odlišné předměty (1–29 cm) a připojte je ke společné instalaci. (Během celého Meziprostoru).
  • „Odlišnost tvoří chuť.“ VEČEŘE s místem u s tolu pro každého. Příležitost dělit se o jídlo a o slova/básně na téma odlišnosti. (Pátek večer. Prosím, přineste si slova/básně.)


Sarita Dey

Výtvarnice a performerka indického původu. Žije a pracuje v německém Hamburku a občas se toulá po světě. Ve svých dílech zkoumá témata jako domov, identita, setkávání – a meziprostor.

Kromě své běžné tvorby se věnuje projektům podporujícím budování komunity v městských prostorech, např. happeningy, ve kterých propojuje výtvarné aktivity se společným stolováním.

Více o Saritě a její tvorbě se dozvíte na její stránce: www.saritadey.com

 

Fotky z její poslední výstavy "INBETWEEN" si můžete prohlédmnout zde: http://bit.ly/2s2EX4Y