Kolona (hiphop Jihlava)

Mazi v Tentworku — Meziprostor 2015

Jak se ti na Meziprostoru líbilo?

Mazi: Skalákův mlýn jsem navštívil poprvý na Meziprostoru a ten prostor se mi moc líbil, je to ostuda, když to mám takovej kousek od Jihlavy… To místo má tradici, ale i stigma, což je obojí dobře. Líbila se mi multižánrovost spojená s přednáškama, to na festech už moc není. Většinou jen partyshit.

Viděls nějakou spojitost s akcí a tím, co děláš, nebo spíš tím, co žiješ?

Mazi: Tak jelikož jste fest dělali na principu DIY, a napsali mi a přijeli jsme zahrát za cesťák s Editou, tak tím jsme se spojili a propojili moje názory v textech na místě, kde se setkali s lidma, který se mnou třeba (ne)musí souhlasit. To je přesně to, proč to dělám.

Co v tobě naopak vyvolalo rozporuplné reakce?

Mazi: Popravdě jsem nad tím chvíli přemýšlel, proč hrát na festivalu, který se mimojiné prezentuje jako křesťanský (i když kriticky). I když jsem vyhořelý anarchista, pořád mám radši boha v podobě sebe sama (nezní to moc narcisticky?). Ale stejně tak rád poznám a dostanu se do prostředí, kde je zdravá diskuze možná, což Meziprostor umožňuje.

Vidíš nějaké rozdíly v tomto setkání a jinými akcemi, které navštěvuješ?

Mazi: Asi ten duchovní přesah. Vždycky jsem s kapelama vymetal hardcore/punk/metal záležitosti, squaty, kde duchovno nahrazoval zápal do třídního boje, kterej může bejt ale stejně tmářskej jako fundamentální křesťan a naopak. Díky hiphopu jsem se právě dostal i na jiný místa, hrál na různě bizarních koncertech, kde moje slova nabyly novejch rozměrů.

Co pro tebe znamená Meziprostor, vidíš v tom jen název festivalu, nebo něco víc?

Mazi: Meziprostor je místo, kde můžeš rozšířit svůj obzor. Setkat se se zajímavejma lidma. Nebo starejma známejma. Je jedno že máš jinej názor, můžeš o něm třeba podiskutovat na diskusi.

Díky Mazi! Těšíme se na tebe.

Upoutávka na nový hiphopový album Kolona - Krádež

Související odkazy: