Letošní téma? 

Každý rok se snažíme akci uchopit v rámci nějakého tématu. Loňský rok to mělo být téma Jsme příroda. Vzhledem k situaci, která nastala, jsme byli nuceni téma přesunout, nejprve na letošní rok, nyní na neurčito…

Téma nám dává impuls v dramaturgii a tvorbě programu našeho setkání. Vy jej pak můžete na vlastní kůži pocítit přímo na mlýně. Největším impulsem tohoto ročníku je však to, že se vůbec můžeme zase setkat. To co pro nás bylo dlouho samozřejmostí se totiž nyní stalo něčím, co zůstávalo do poslední chvíle nejisté. Proto letos na mlýně především společně oslavme tuto možnost. Meziprostor je totiž o vás!

A proč že se na letošním plakátu a plackách vyjímá zmrzlina? Autor Jan Smékal tvořil návrh původně k již zmíněnému tématu Jsme příroda, kdy zmrzlina měla symbolizovat mimo jiné tající ledovce. A zároveň i to, že to důležité, co drží věci pohromadě se často skrývá pod povrchem. 

Po změně koncepce letošního ročníku nám přišlo, že zmrzlina vlastně krásně symbolizuje oslavu našeho setkání. Přes roušku se zmrzlina líže špatně. Ale teď už konečně můžeme. Teď už konečně můžeme být zase spolu.

A to je pořádný důvod k oslavě!