info_koule

Infostánek s koulí na příspěvky

 

Meziprostor je formálně "soukromá" událost, na kterou jsi zván. Chceme se setkat s tebou, tvými přáteli i mezi sebou. Peníze jsou sice druhořadé, ale v dnešní době, ať chceme nebo ne, nezanedbatelné. Vše něco stojí. Ač všichni kolem (interpreti, dobrovolníci, Skalákův mlýn) dělají vše bez nároku na jakýkoliv zisk, každá položka organizace s sebou nese základní náklady, a ty se sčítají...

Po minulém Meziprostoru jsme sedli ke kouli (do níž jsme na místě vybírali peníze od lidí) a zjistili, že jsme vybrali poměrně dost, ale pořád nám chybí cca 20 tisíc korun k zaplacení nezbytných výdajů. Na ztrátu jsme se složili. Rádi — protože první ročník stál za to. Přesto řešíme, jak dlouho a zda budeme v užším okruhu lidí schopni se na akci skládat. A říkáme si: "Nemohli bychom se na ni složit my všichni, kteří se sejdeme na Mlejně?" Ne, nechceme nikoho do příspěvků tlačit, vstupné je dobrovolné, a tak to i do budoucna zůstane. Možnosti každého jedince jsou jiné. Přesto chceme věřit, že se letos a i nadále sejdeme jako větší skupina lidí, která bude akci podle svých možností spolufinancovat / přispět na provoz, a vezme si ji za svou. Už se tak děje v omezené míře i letos a jsme vděční.

A jak je možné přispět?

První možností je transparentní účet. Příspěvky na něm jsou pro nás velkou pomocí, protože díky nim máme potřebné finance do začátku akce. Letos bylo získávání financí trochu přibržděno tím, že jsme se do ledna skládali na ztráty z minulého ročníku.

Druhou možností jsou příspěvky do koule na Meziprostoru. U informací máme sběrnou kouli, kam můžete vhodit dobrovolné vstupné. Budeme rádi, když příspěvkem oceníte dle svých možností to, jak jste se setkáním spokojeni. Jsme vděční za každý, i nepatrný příspěvek.

Měl jsem na Meziprostoru rozhovor s návštěvníkem akce, který přijel pouze na sobotu. Tvrdil, že by na akci přispěl stokorunu, že je to částka, která se mu zdá v pořádku. Neudělal to. Přemýšlíme, v čem děláme chybu a nedovedeme vyjádřit že příspěvek stojí za to.

Na závěr chceme poděkovat Skalákovu mlýnu. Bez Skaláka a Šárky akce není. Značná část nákladů je financována občerstvením, tedy tím, co sníš a vypiješ. Elektrika, voda, zvukaři, lidé za barem, … vše. My všichni přispíváme Mlejnu na chod tím, že přijedeme a využíváme služeb, které nabízí.

Děkujeme za pozornost.

Těšíme se na Tebe!

Za organizační tým Meziprostoru
Vasil