autorské čtení Martina Ryšavého, zdroj FB Radúz dětinský

autorské čtení Martina Ryšavého, zdroj FB Radúz Dětinský

Martin Ryšavý je český spisovatel, scénárista a režisér. Vystudoval biologii na Přírodovědecké fakultě Univerzity Karlovy a scenáristiku na FAMU. Pracuje jako odborný asistent na Katedře scenáristiky a dramaturgie FAMU. Natočil několik dokumentárních etnografických filmů, je autorem námětu a scénáře povídky Cesta v povídkovém filmu Romana Vávry Co chytneš v žitě (1998), scénáře filmu Ivana Vojnára Lesní chodci (2003), který později přepracoval do knižní podoby, či scénář filmu Aljona (2008). Nejvíce na sebe ale upozornil dvoudílnou knihou Cesty na Sibiř (2008), která získala Magnesii Literu za prózu. V roce 2011 pak získal druhou Magnesii Literu ve stejné kategorii za knihu Vrač. Tato kniha byla oceněna i Cenou Josefa Škvoreckého a cenou Bank Austria Literaris na knižním veletrhu v Lipsku

 

Bouchací šrouby

Bouchací šrouby

Kromě autorského čtení, v pozdějších pátečních večerních hodinách, kdy už děti budou (snad!) spát, na Nádvoří vystoupí Martin Ryšavý jako součást death-jazzového tělesa Bouchací šrouby. Očekávejte pomalou a bolestivou smrt.

Musíš hrát, jinak chcípneš! Sie sind ein simulant?! nebude národ! Nebude stát! ...ale to kakao... je studený!!!

 

film Na vodě, zdroj www.navodefilm.cz

film Na vodě, zdroj www.navodefilm.cz

Pokud se stejně jako my nemůžete dočkat, a skřípete zuby, že do léta je ještě daleko, vězte (neučinili-li jste tak už) že vloni vyšel Michalovi Ryšavému film Na vodě, který lze do léta zhlédnout ještě i několikrát.